Posted by

Half januari beeft en bruist het in Groningen weer eens een keer om hele andere redenen. Treinen, bussen en auto’s vol muziekliefhebbers en bobo’s denderen naar het Noorden, vrachtwagens overladen met instrumenten en apparatuur proppen zich ons stadje in en voor even is Grunn hét centrum van de Europese muziekindustrie. Elke vrije centimeter wordt benut om muzikaal talent een podium te bieden; zo ook in Black & Bloom! Want alweer voor het derde jaar op rij krijg je graties en voor niks superleuke live muziek bij een overheerlijke filter, maltesers latte, flat white, brownie, red velvet, carrotcake… name it!

Enfin, we mochten knuffelGrunneger Swinder al eens verwelkomen, de boys van Orange Skyline (a.k.a. voorprogramma-van-Kensington-in-Ziggo Dome!), de lieftallige Mijke Eryng, The Blind Roofers, Ian Fisher.. Om maar eens wat namen te noemen. Ook voor 2016 staan er twee toffe bands te popelen om een moppie te spelen in onze huiskamer:
Radio 2 Talent Logue en De Grote Prijs van Nederland finalist Backgammon Music!

Donderdag 14 januari 15:00u
Logue

Deze vierkoppige indiepop band wordt helemaal vanuit Rotterdam ingevlogen! Ze maken simpele maar eigenwijze indiepop liedjes met een vleugje Snow Patrol, The Maccabees en Atlas Genius.

Vrijdag 15 januari 15:30u
Backgammon Music

Backgammon staat voor eerlijke indie pop/rock met een rauw randje. Live sleept de band met volle overgave hun publiek mee in hun tomeloze energie. De muziek is recht voor zijn raap en het ademt hun voorliefde voor grote namen zoals Bob Dylan, Neil Young en Kings of Leon uit.