Regelmatig geef ik een aantal workshops voor koffiegekken. In deze workshops leert u verschillende facetten van het maken van mooie koffie. Deze workshops zullen in de avond worden gegeven en zijn zowel geschikt voor semi-profs als de enthousiaste thuisbarista.

Allereerst zullen we de theorie van het koffiezetten behandelen. We gaan het hebben over de geschiedenis van koffie, de verspreiding ervan en wat algemene feiten. De anatomie van de koffiebes komt ter sprake, welke batterijen er voor nodig zijn en waat je op moet letten. Daarnaast wordt de therorie van de espresso zettechniek besproken en wordt het melkschuimen besproken. Termen als onder- en overextractie zullen worden behandeld en hoe je dit kan herkennen. Indien we de workshop volgen in The Big Building gaan we ook het brandproces van koffie beleven door koffie te roosteren op de Giesen. Oh, je krijgt dan ook een zakje van de geroosterde koffie mee.

Daarnaast is er ook een praktijkgedeelte. Allereerst gaan we verschillende koffies cuppen. Hierbij gaan we kijken welke smaken je kan herkennen in de verschillende koffies en het leukste is om er over te discussiëren. Uiteindelijk gaan we aan de espressomachine waarbij je leert hoe je de best mogelijke espresso kan maken, je leert over- en onderextractie herkennen en je leert wat je er aan kan doen. Als laatste gaan we leren melk op te schuimen voor cappuccino.

Kosten: €45 per persoon
Maximaal 5 deelnemers per workshop.

Workshop planning 2017
Dinsdagavond 26 september 19.00u

Dinsdagavond 03 oktober 19.00u

De workshops worden gegeven in The Big Building, Achterweg 1 te Groningen.

Aanmelden kan via de webshop.

IMG_1730IMG_2302IMG_2320